TARİHÇE

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2001 yılında kurulmuş ve 2002-2003 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamıştır. Fakültemiz İngilizce eğitim veren ve bir Vakıf Üniversitesi bünyesinde kurulan ilk Eczacılık Fakültesidir.

Fakültenin kurucu Dekanı Prof. Dr. R. Ömür Akyüz’dür. 2003-2012 tarihleri arasında  Prof. Dr. Dilek Demir Erol fakültemizdeki ilk eczacı dekan olarak görev yapmıştır. 2012-2015 yıllarında bu görevi Prof. Dr. Hülya Akgün üstlenmiştir. Temmuz 2015 itibariyle Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç, dekanlık görevine vekaleten atanmıştır.

2006 yılında ilk mezunlarını veren Fakültemiz, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı itibariyle ülkemizdeki diğer Eczacılık Fakültelerinde olduğu gibi 5 yıllık eğitim programına geçmiştir.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, ECZAK (Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu) ve ECZAKDER (Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından değerlendirilerek 6 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanmış ve Vakıf Üniversiteleri Eczacılık Fakülteleri içerisinde bir ilke imza atmıştır.