Tarihçe

Fakültemiz, vakıf üniversitesi bünyesinde eğitimine başlayan ilk Eczacılık Fakültesi unvanıyla 2002 yılından beri İngilizce dilinde eğitim vermeye devam etmektedir.

Fakültenin kurucu Dekanı Prof. Dr. R. Ömür Akyüz’dür. 2003-2012 tarihleri arasında  Prof. Dr. Dilek Demir Erol fakültemizdeki ilk eczacı dekan olarak görev yapmıştır. 2012-2015 yıllarında bu görevi Prof. Dr. Hülya Akgün üstlenmiştir. Temmuz 2015 itibariyle Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç, dekanlık görevine vekaleten, Kasım 2017 tarihi itibariyle asaleten atanmıştır.

2006 yılında ilk mezunlarını veren Fakültemiz, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı itibariyle ülkemizdeki diğer Eczacılık Fakültelerinde olduğu gibi 5 yıllık eğitim programına geçmiştir.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, ECZAK (Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu) ve ECZAKDER (Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından değerlendirilerek 6 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanmış ve Vakıf Üniversiteleri Eczacılık Fakülteleri içerisinde bir ilke imza atmıştır.