►Dekan Mesajı

► Fotoğraflarla Yeditepe

►Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi; serbest eczacı,hastane eczacısı, endüstriyel eczacı, akademisyen, araştırmacı gibi çalışma alanlarında öncelikli tercih edilen, alanının bütün bilgi ve donanımına sahip eczacılar yetiştiriyor.

Fakültemizde lisans eğitimi 5 yıl olup, eğitim dili İngilizcedir.Eğitimin birinci yılında öğrencilerimiz, temel fen bilimleri eğitimi, eczacılık terminolojisi ve meslek derslerine uyumu kolaylaştıracak dersleri alırken, ikinci, üçüncü ve dördüncü yıllarında çağdaş eczacılığın gereksinimlerine uygun olarak düzenlenmiş teorik ve pratik dersler alıyor. Uygulama eczanesi,serbest eczane, hastane eczanesi veya ilaç endüstrisinde staj eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz, eğitimin beşinciyılında kariyer hedeflerine uygun seçmeli dersler, bitirme projesi ve en az üç ay süreyle zorunlu serbest eczane veya hastane eczanesi stajlarını tamamlayarak mezun oluyor.Fakültemiz, ilaç endüstrisinde eczacının rolünü göz önünde bulundurarak firma stajlarının yapılmasına destek veriyor.Ayrıca üniversite içerisinde kurulan Uygulama Eczanesi’nde öğrencilerimiz 2. sınıf Güz ve Bahar Dönemlerinde stajlara katılarak reçete okuma, majistral hazırlama, raf düzenleme pratiklerini geliştiriyor.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) ve Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından değerlendirilerek 6 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanarak vakıf üniversiteleri eczacılık fakülteleri içerisinde bir ilke imza attı.

►Akreditasyon

Fakültemiz öğrencileri, lisans eğitimlerinin üçüncü dönemleri itibariyle üniversitemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde çift anadal ve İşletme, Genetik ve Biyomühendislik,Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde yan dal programlarına katılabiliyor.Ayrıca bölümünde başarılı öğrencilerimiz yurt dışında Erasmus+ değişim programının yanı sıra ABD ve Kanada’daki eczacılık fakülteleriyle değişim programına katılabiliyor.

ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız; serbest eczaneler, hastane eczaneleri ve ilaç firmalarında çalışabildikleri gibi kariyerlerine akademisyen olarak da devam edebiliyor. İlaç firmalarında ruhsatlandırma, patent, medikal, farmakovijilans, klinik araştırmalar, Ar-Ge, An-Ge, pazarlama, farmakoekonomi, üretim, kalite güvence ve kalite kontrol gibi bölümlerinde çalışabilir.

►Mezunlarımız

►Tercih Robotu

E - Broşür

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Kontenjan ve Puanlar

► Kayıt

► Konaklama

► Ücretler

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz