• Türkçe
  • English

Doç. Dr. Engin Celep Arı Ekmeğini Anlattı

Fakültemiz Farmakognozi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Engin Celep 31 Mart 2021’de Habertürk Gazetesi’ne “Arı ekmeğinin bağışıklık ve sindirim sistemine olan desteği” konulu bir bir röportaj verdi.
 
Doç. Dr. Engin Celep vermiş olduğu röportajda arı ekmeğinin petek gözlerinde depolanan polenlerin arı enzimleri tarafından fermente edilmesiyle oluşan doğal bir ürün olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında arı ekmeğinin içeriğinde doğal olarak lipitler, antioksidanlar, aminoasitler, enzimler, A, D, E, K, C ve B grubu vitaminlerini ve magnezyum, demir, selenyum, çinko, potasyum, kalsiyum minerallerini bulunduğundan ve ayrıca yaklaşık yüzde 35 oranında doğal protein içerdiğinden söz etti. Ayrıca arı ekmeğinin antibakteriyel özelliklerine değindi. Mevcut tedavilerde antibiyotik kullanımını azaltabilir ve etkin bir doğal destek olabilir.
 
Haberin tamamına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir:

paylaş