Temel Mikrobiyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, İnfeksiyon Hastalıkları
Dikey Sekmeler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Dersin Öğrenme Çıktıları |
Programın öğrenme çıktıları |
Öğretim Yöntemleri |
Ölçme Yöntemleri |
Bakterilerin sınıflandırmasını açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Bakterilerin çoğalmasını ve kültürde üretilmesini açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Bakteriyel patogenezi anlatabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Bakteri genetiğini açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Gram pozitif kokları açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Sterilizasyon ve dezenfeksiyonu açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Enterik gram negative basilleri açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Antibakteriyel ajanları anlatabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Gram negatif kokları açıklayabilmeli
|
|
1 |
A |
Yersinia, Francisella, Pasteurella, Vibrio ve Campylobacter bakterilerini açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Spirochetes taksonunda yer alan bakterileri açıklayabilmeli
|
|
1 |
A |
Mycobacteria taksonunda yer alan bakterileri açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Actinomyces ve Nocardia taksonlarında yer alan bakterileri açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Mycoplasma, Chlamidya ve Rickettsia taksonlarında yer alan bakterileri açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Anaerobik bakterileri açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
DNA viruslerini açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
RNA viruslerini açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Mikolojinin genel ilkelerini açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Parazitolojinin genel ilkelerini açıklayabilmeli
|
5, 7, 12, 13 |
1 |
A |
Dersin Akışı
Hafta |
Konular |
Ön Hazırlık |
1 |
Bacterial classification Growth and cultivation of bacteria |
1, 2 |
2 |
Bacterial pathogenesis Bacterial genetics |
1, 2 |
3 |
Gram positive cocci Sterilization and disinfection |
1, 2 |
4 |
Mid-term exam |
1, 2 |
5 |
Enteric gram negative bacilli |
1, 2 |
6 |
Antibacterial agents |
1, 2 |
7 |
Gram negative cocci Yersinia, Francisella, Pasteurella, Vibrio, Campylobacter |
1, 2 |
8 |
Spirochetes Mycobacteria |
1, 2 |
9 |
Actinomyces, Nocardia Mycoplasma, Chlamidya, Rickettsia |
1, 2 |
10 |
DNA viruses |
1, 2 |
11 |
RNA viruses |
1, 2 |
12 |
Introduction to mycology |
1, 2 |
13 |
Introduction to parasitology |
1, 2 |
14 |
Final Sınavı |
1, 2 |
Kaynaklar
Ders Notu |
Medical Microbiology (Medical Microbiology (Murray)) [Paperback] Patrick R. Murray PhD (Author), Ken S. Rosenthal PhD (Author), Michael A. Pfaller MD (Author) Publication Date: December 24, 2008 | ISBN-10: 0323054706 | ISBN-13: 978-0323054706 | Edition: 6 |
Diğer Kaynaklar |
Anlatım notları |
Materyal Paylaşımı
Dökümanlar |
Anlatım notları |
Ödevler |
Yok |
Sınavlar |
Ara-Sınav, Final Sınavı |
Değerlendirme Sistemi
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI |
SAYI |
KATKI YÜZDESİ |
Ara-Sınav |
1 |
100 |
Toplam |
|
100 |
Finalin Başarıya Oranı |
|
60 |
Yıl içinin Başarıya Oranı |
|
40 |
Toplam |
|
100 |
DERS KATEGORİSİ |
Zorunlu/Meslek Alanı/ |
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
No |
Program Öğrenme Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
|||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||
1 |
Türkçe ve İngilizce olarak mesleğini uygulayabilme yeteneği kazanır. |
X |
|||||
2 |
Eczacılık alanındaki güncel teorik ve pratik bilgilere ulaşabilme, yenilikleri takip edebilme ve değerlendirebilme yetisine sahip olarak bu bilginin doğruluğu ve güvenilirliğini yorumlayabilir. |
X |
|||||
3 |
Eczacılık bilimleriyle ilgili öğrendiği bilgileri pratikte uygulayabilir. Kazanmış olduğu bilgi ve becerilerle halka en yakın sağlık danışmanı olarak görev yapar ve toplumu sürekli bilgilendirir. |
X |
|||||
4 |
Eczacılık ve sağlık bilimlerini kapsayan temel konu ve prensipleriyle ilgili güncel teknolojiyi izleyebilir, uygulayabilir ve meslek içi eğitim seminerlerinde yer alabilir. |
X |
|||||
5 |
İlaçlar ve diğer kimyasal maddelerin kullanımı ve laboratuvar uygulamasıyla ilgili riskleri ve değerlendirmeyi bilir. |
X |
|||||
6 |
Kalitatif ve kantitatif ölçümleri yaparak elde ettiği bulguları yorumlayabilme ve verilerden geçerli bir bilimsel sonuca ulaşabilme yeteneği edinir. |
X |
|||||
7 |
Farmasötik ürünlerin hazırlanışını, kullanımını, etkileşmelerini, istenmiyen etkiler ve risklerini bilir ve bu bilgileri gerektiği şekilde kullanır. |
X |
|||||
8 |
Farmasötik ürünlerle ilgili araştırma ve geliştirme projeleri yapar, yönetir ve sonuçlarını paylaşır. |
X |
|||||
9 |
Reçete içeriği ve farmasötik ürünlerle ilgili bilginin hastaya/kullanıcıya doğru ve anlaşılır biçimde aktarılması konusunda yetkindir. |
X |
|||||
10 |
Disiplinler arası çalışabilir. Diğer meslek grupları ile işbirliği yapabilir, meslek içi eğitim ve aktivitelere katılabilir, iletişim kurma bilgi ve becerisine sahip olur. |
X |
|||||
11 |
Sağlıkla ilgili sosyal sorumluluk projelerinde görev alabilir. Mesleğiyle ilgili etkinlik ve uygulamalara katılacak görev ve sürdürülebilir çevre bilincine sahiptir. |
X |
|||||
12 |
Eczane açabilir, hastane eczanelerinde, ilaç, kozmetik, medikal ve bitkisel ürünler ile ilgili alanlarda çalışabilir. Kendinin, çalışma arkadaşlarının ve öğrencilerinin mesleki gelişimlerinde rol alır. |
|
|
|
|
X |
|
13 |
Toplum sağlığını ilgilendiren konularda sağlık personeli olarak yasal ve mesleki hukuk ve etik kurallarını bilir ve uygular. |
|
|
|
|
X |
|
14 |
Doğal veya sentetik kaynaklardan ilaç tasarımı, geliştirilmesi, hazırlanışı, analizi ve vücuttaki metabolizmasıyla ilgili süreçleri bilir ve yönetir. |
|
|
X |
|
|
AKTS İş Yükü Tablosu
Etkinlik |
SAYISI |
Süresi |
Toplam |
Anlatımlar |
12 |
3 |
36 |
Bağımsız çalışma |
14 |
3 |
42 |
Ara-sınav |
1 |
10 |
10 |
Final sınavı |
1 |
10 |
10 |
Toplam İş Yükü |
|
|
98 |
Toplam İş Yükü / 25 (s) |
|
|
3,9 |
Dersin AKTS Kredisi |
|
|
4 |