Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın Demirören Haber Ajansı’na verdiği demeçte ilaç saklama kaplarından kaynaklanabilecek tehlikelere dikkat çekti.

İlaçların saklama koşullarının etkin bir tedavi için ilk şart olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Aydın, özellikle düzenli ilaç kullanan kişiler tarafından tercih edilen ‘saklama kapları’ konusunda uyardı.

Prof. Aydın orijinal ambalajında saklandığında etkinliği ve güvenilirliğinden emin olduğumuz ilaçların saklama kaplarında tutulduğunda hava, nem ve ışığa maruz kalarak özelliklerini yitirebileceklerini belirtti. Ayrıca "İlaç, ambalajında son kullanma gününe kadar etkin bir şekilde kalabilir. Orijinal ambalajından çıkardığımız anda etkinliği ve hijyeni hakkında bütün güvenilirliği bitiriyoruz. Bu son derece tehlikeli" dedi.

Haberin detayına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir: