• Türkçe
  • English

 

Yaşlılarda Klinik Eczacılık (Geropharmacy) Sempozyumu

Yaşlılar Haftası kapsamında, Fakültemiz ve Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği işbirliği ve Geriatrik Bilimler Derneği’nin desteği ile “Yaşlılarda Klinik Eczacılık (Geropharmacy) Sempozyumu” gerçekleşti.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Turgay ÇELİK konuyla ilgili hekimler, serbest eczacılar ve akademisyenlerin oluşturduğu yaklaşık 200 katılımcıyla gerçekleşen sempozyuma dair aşağıdaki ifadeleri aktardı:

“Bir ülkede toplam nüfusun içinde yaşlı oranı %7’yi aşarsa, o ülke artık “genç nüfus” tanımından çıkıyor. Bizim nüfusumuz ne kadar? TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin yaşlı nufus oranı ise 2013 yılında %7,7 iken, 2017 yılında % 8,5’e yükseldi. Nüfusumuz artık genç değil, “yaşlı  nufüs”.  65 yaş ve üstü insan sayısı ülkemizde,  son beş yılda %17 artarak 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi oldu. Bu durumda, yaşlı nufüs ile ilgilenen tüm disiplinlere görev düşmektedir. Tüm nüfusumuzu genç tutamasak da, işlevsel ve biyolojik olarak genç tutmaya çalışmak zorundayız. “Yaşlılarda Klinik Eczacılık” sempozyumuna gösterilen ilgi ile Türkiye’de eczacı camiasının bilimsel toplantı konusunda ne kadar heyecanlı ve duyarlı olduğuna tanık olduk.”

paylaş