• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen “Bayer’le İlaç Endüstrisi” derslerinin son konuğu Bayer İlaç Türkiye Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu oldu

Dünyada birçok örneği olan markalı derslerin Türkiye’deki ilk örneği Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Bayer İlaç işbirliğiyle gerçekleştirildi. “Bayer ile İlaç Sektörü (PIWB)” isimli derslerin sonuncusu Bayer İlaç Türkiye Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Dersin ardından katılımcı öğrencilere sertifikaları verildi.

Yeditepe Üniversitesi Mavi Salon’daki son derse, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hande Sipahi ve Yrd. Doç. Dr. E. Ece Gürdal Hakgör ile Bayer Türkiye Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu, Medikal Müdürü Sabahat Oral, Farmakovijilans
&
Medikal
Enformasyon
Ülke
Müdürü Uzm. Ecz. Banu Ünal ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. 

“Öğrenme İsteğinizi Hiç Kaybetmeyin”

Derste konuşan Bayer Türkiye Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu, dersler boyunca öğrencilerin kendilerine ilham kaynağı olduğunu belirterek yeni kavramın “Ters mentorluk” olduğunu ve kendilerinin de öğrencilerden çok şey öğrendiğini kaydetti.

Sektörde 25’inci yılımı doldurduğunu ifade eden Mülazımoğlu, öğrencilere şu önerilerde bulundu:

“İçinizdeki o çocuğu, öğrenme isteğinizi asla kaybetmeyin. Hep yenilikçi-ilerici olun, ‘daha fazla neler yapabilirim’ duygusundan kendinizi mahrum bırakmayın. Rekabet her yerde sert... Rekabette ayakta kalmanın en önemli şartı kendinize güvenmek; velev ki bir gün düşerseniz oradan kalkma becerisini göstermek ve kaldığınız yerden belki daha güçlü olarak devam edebilmek. Hayat öğrenmeyle devam ediyor. Okul bitiyor ama eğitim faaliyetleri hiç bitmiyor, bitmediği zaman zaten hayatta bir yere geliyorsunuz. Çünkü önünüze çıkacak zorlukları aşabilmenin yegâne yolu bu.” 

Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç da, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin farklı bir misyonla kurulduğunu belirterek ilaç endüstrisinin talep ettiği nitelikte eczacıları yetiştirebilmek için sektörle daima iletişim halinde olmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu hedef doğrultusunda, “Bayer ile İlaç Sektörü” dersiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Akkoç, Yeditepe mezunlarının ilaç sanayinde varlığını güçlü bir şekilde hissettirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç, mevcut öğrencilerin de farklılaşmak ve dolayısıyla fark edilmek için kendilerini geliştirmeleri gerektiğine işaret etti.

Dersin sonunda 14 haftalık eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcı öğrencilere sertifikaları verildi. 

paylaş